Шановні споживачі!

ТОВ «Хмельницькенергозбут» повідомляє, що на ринку електричної енергії активізувалися як не дуже сумлінні постачальники, так і відверті шахраї, що користуються необізнаністю, а іноді й надмірним бажанням споживачів «заощадити».

За законом, якщо компанія-постачальник хоче постачати електроенергію на території області, вона повинна в першу чергу пройти державну реєстрацію юридичної особи, також мати відповідну ліцензію і бути зареєстрована у оператора системи розподілу – обленерго.

На території Хмельницької області проводити діяльність з розподілу електричної енергії мають ліцензію 3 оператора системи розподілу – АТ «Хмельницькобленерго», АТ «Укрзалізниця», АТ «Житомиробленерго». Із переліком постачальників, які є зареєстрованими у вищевказаних ОСР можна ознайомитись за посиланнями:

- АТ «Хмельницькобленерго»;

- АТ «Укрзалізниця»;

- АТ «Житомиробленерго».

Аферисти зазвичай не дотримуються всіх необхідних процедур, і в подальшому виходить так, що на ринку виникають відносини, яких офіційно не існує.

Постачальники-шахраї вводять в оману споживача, шляхом надання обіцянок про низький тариф на електричну енергію. В той час коли Кабінетом Міністрів України з 01.01.2021 року визначаються фіксовані ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які з 1 жовтня 2021 р. по 30 квітня 2022 р. включно за 1 кВт·год становлять до 250 кВт·год (включно, за весь обсяг споживання) - 1,44 грн., понад 250 кВт·год (за весь обсяг споживання) - 1,68 грн.

При тому, що тариф на універсальні послуги для малих непобутових споживачів на грудень місяць 2021 року становить 5,57грн. з ПДВ.

Перейшовши на постачання електричної енергії до іншого постачальника, не забувайте про заборгованість перед попереднім. Якщо оплата не буде здійснена, попередній постачальник має право ініціювати стягнення боргів з колишнього споживача в судовому порядку з урахуванням судових витрат.

Тож за вигідними, на перший погляд, ціновими пропозиціями може критися великий ризик, що діяльність заявленого постачальника припиниться так само швидко, як і розпочалась.

Будьте пильними та обирайте надійного постачальника!

Відділ маркетингу та зв'язків з громадськістю

Наверх